Näst sista tentan

Imorgon har jag tenta i Geodesi. Det får gå som det går.... orkar i allafall inte plugga mera nu. Tappade egentligen motivationen redan igår när jag fick mail från min lärare. Jag hade frågat om hjälp med några räkneuppgifter som jag kört fast med. Hans svar: -Du kan vara lugn. Det kommer inga svåra räkneuppgifter på tentan.

Tyvärr kan jag inte slappna av efter imorgon. Då är det nämligen dags att ta tag i nästa kurs. 1 vecka kvar till tenta och jag har inte ens börjat än. Kursen är visserligen bara på 3 poäng men ändå.

Jobbet är ju inte direkt lugnt det heller just nu.... har det i och för sig aldrig varit.

Jag vill ha en varm kram

Konferens

o2 gruppenDen här veckan har jag varit på resande fot hela veckan. Först lite olika möten och sedan konferens med o2 gruppen i Säfsen.
Konferensen var verkligen lyckad. Har äntligen fått träffa alla mina kollegor i hela "koncernen". Många nya ansikten och nyttiga föreläsningar/diskussioner, varvat med god mat och dryck.
Igår kväll var jag med och stängde stället... De sa åt oss flera gånger att det var dags att gå hem och tillslut så stod personalen där med ytterkläder på. Då blev vi hemtvingade och det var nog bra för jag är rejält trött idag ändå. 

Nu är jag tillbaka i Mora. Helgen måste jag tyvärr ägna åt plugg men först ska jag sova.

Kram o god natt 

Cykel igen

Igår kväll ringde brorsan och frågade o jag skulle med på en lång cykeltur. Eftersom jag inte kunde komma på någon bra anledning till att inte förlja med så svarade jag JA. Tidigt skulle de iväg också så sovmorgonen rök. Rädslan att försova mig förstörde nattens sömn. Vet inte hur många gånger jag tittade på klockan. 

Klockan 8.30 drog jag, Pär och Elin iväg. De övriga som Pär försökt övertala var tydligen inte lika lättlurade som mig. Det blev en tur på 12,5mil. Mora-Orsa-Furudal-Rättvik-Mora. Vi hade medvind första 1/3-delen, sedan rejäl sidvind och sista biten då vi borde haft motvind hade det nästan slutat blåsa. Perfekt!

Furudalrunt
Välbehövlig fika på Fricks i Rättvik

Vuxen

Vuxenpoäng enligt vuxenpoänstyrelsen

Namn: Johan
Datum: 2007-05-18
Ålder: 25
Vuxenpoäng: 14.8
Uppskattad ålder : 27

Synd bara att man ser ut som 12....

www.vuxenpoang.com

Helg på helg

Igår var det helg och nu har det blivit helg igen. Man blir ju alldels förvirrad.
Hur många är det som vet varför man var ledig igår egentligen...? Kristihimmelsfärdsdag... så det var väl alltså då han flög till himmeln. Jaja skit samma.
Jag slog ihäl gårdagen med att cykla runt Siljan. Gick ganska bra. Det var kallt och regnigt i Leksand men vila med en pizza gjorde susen. På slutet blev vi påhejjade av Joel&Kämpe med sällskap. Det var ju kul att nån såg en när man var "hurtig" :)

wok
Mästerkocken

Idag skulle jag bara en snabb sväng till jobbet men som vanligt hade tidsoptimisten räknat lite fel. Blev kvar till klockan 15. Solen hann både komma fram och försvinna igen innan jag var färdig :(
Trotsade vädret och gjorde en utflykt. Lagade middag i ett vindskjul i Läde. Blev riktigt gott. Nu är jag bänkad framför TV:n med en kaffedrink i ena handen och fjärren i den andra. Trist att det inte finns nått vettigt att titta på...

Kram

Bortskämd

I helgen har jag varit hemma hos mamma o pappa och blivit bortskämd. Uppassad med god mat hela helgen, fick till och med matlådor med mig till Mora när jag åkte.
Jag har faktiskt gjort rätt lite för mig också, kört stockar med pappa och hjälpt mamma med datorn.

125765-4
Pappa i full fart med att förklara vart vi ska lasta av

Melodifestivalen var en katastrof. Eller är det jag som är så fruktansvärt omusikalisk.

5-dagars 1992
5-dagars 1992
Hann även med att gå igenom en bit av mitt gamla prisskåp i helgen. Hittade en hel del gamla bilder, medaljer, pokaler och placketter som fick mig att minnas. Roligt roligt. 

Vägskäl

Idag när jag stod och diskade började jag helt plötsligt att fundera över att man passerar ganska många vägkorsningar i livet. Tänk om man hade gjort ett annat val än man gjort i något av dessa. Då hade man förmodligen varit nån helt annanstans idag, kanske hade man då till och med varit helt annorunda som person.
 
Tänk om jag bott kvar hemma i Luvika och gått gymnasium med Fritids&Turism inriktning istället för skidgym i Mora. Eller om jag aldrig flyttat till Åsarna för att försöka bli skidproffs...

Jag känner inte på något sätt att jag gjort fel val... men tänk vad många viktiga val man gör. Ibland kanske helt ovetandes.
 125765-3
Tänk om det ändå satt en vägskylt i varje
korsning så att man visste vad man valde mellan 

Träning

Den här veckan har jag tränat riktigt bra faktiskt. Har festat ganska bra också men låt oss fokusera på det positiva. 

Har blivit tre pass på landsvägshojjen. Ganska långa pass faktiskt, eller iafl långa för att vara mig. Ett löpintervallpass har jag också lyckats genomföra. Kan jag fortsätta såhär så kanske jag snart är i form.

Kram

Oskuld och sista april

Började helgen med att titta på en lägenhet i Östersund. Den var helt OK men något dyr. Så nu har jag beslutsångest men jag tror mig ha bestämmt mig för att tacka ja. Detta innebär att jag blir Östersundsbo från och med 1 juli. Skoj, skoj men lite läskigt. Hatar att bestämma saker.

I söndags tog jag en oskuld. Inte vilken oskuld som helst utan oskulden av min racercykel. Köpte den ju i novenmber men först nu den fick visa vad den gick för. Körde ju en halvtimme på den för några veckor sedan men det borde inte räknas som mer än petting, men nu blev det en tur på ca 9 mil tillsammans med Niklas. Skoj skoj.

Sista april har också klarats av. Besökte Ulf och Robin i Gävle. Förfest, lite brasa, kåren och sedan ett desperat sista minuten besök på Heartbreak hotel. Kvällen var nära att sluta för mig redan vid 9 men jag återuppstod och bet ihop. Höll sedan på att åka på stryk av en tönt i studentoverall. Hatar verkligen dessa student människor. Ett stort tack till diplomatiska Robban som redde ut situationen.

Kram