Storsjöyran

Yran blev inte riktigt vad jag hoppats på.... Ulf blev krymling och jag har varit hängig och haft feber hela helgen.

image39
Ytanför min port påvägen hem efter första kvällens yra fick Ulf syn på en fotboll
som han kickade in i väggen. Han märkte ganska snabbt att det inte var någon fotboll

image37
Foten svällde snabbt upp men assar lindade den och Ulf fick hålla den i högläge.

image38
Efter några timmar på akuten dagen efter fick Ulf ett par kryckor och stödstruma


Lilla Stendalsfjället

Då ingen visade intresse av att följa med till fjälls trots offentlig inbjudan här i bloggen så drog jag iväg allena. Det blev en "snabbis" til Vålådalen och bestigning av Lilla Stendalsfjället 1418möh. Tur med vädret hade jag också.
image32
Turen blev 38km lång

image33
Berget som skulle bestigas

image34
Knott till förbannelse

image35
Vaknade till solen i mitt nya tält.

image36
Beviset...


Färdigflyttad

Efter mycket slit alldeles ensam har jag nu äntligen flyttat färdigt. Eller ja det återstår ju en hel del småplock och fixande med krimskrams som gardiner m.m. men jag har iallafall städat ur lägenheten i mora.

Semester har jag också fått. Planerar att vara ledig hela den kommande veckan. Vädret får styra vad som sker. Om det blir finväder blir det nog en sväng till fjällen vilket jag varit sugen på länge nu. Nån som är sugen på att häng med?
 
Idag blev det en sväng på racern. Länge sedan han blev luftad senast.... Men sköönt var det. Dock lite motvind. Ikväll blir det krogstråket!


Flytt

Ojoj den sista veckan har det hänt en hel del. Så mycket att jag inte hunnit skriva nått här än.....

Hade planerat fint utejobb i början på förra veckan. Det blev dock inte så lycket som jag hoppats på. På måndag eftermiddag började jag känna mig rejält krasslig. Drog dock iväg ner till Ludvika ändå.

Tisdagen var jag febrig och ägnade dagen åt att åka runt i bilen samtidigt som jag knäppte av och på AC:n i takt med febersvängningarna :)

Onsdagen ösregnade det och blåste storm, jag gjorde ett snabbesök på vårat bygge i Vansbro men drog sedan hem och tog ett varmt bad.

Torsdagen låg jag hemma. Kombinerade jobb, flyttpackning och vila.

Fredag packade jag bilen full och drog till östersund. Hämtade nycket till både nya kontoret och lägenheten och sedan blev det en sväng på stan. På kvällen fick jag nästan panik.... ingen TV, inget internet, ingen stol och ingen säng.

Började lördagen med att shoppa både säng och matbord. Än så länge ganska nöjd med köpen trots att det ver riktiga spontanaffärer :).... inte likt mig precis... hehe

image30
Det fanns plats för en stor säng i sovrummet så....

image31
Matbord i oljad ek

På lördag kväll visade atterhagen mig utelivet i stan. Riktigt roligt. Kanske på grund av att det blev mer dricka än planerat :)

Idag har jag åkt tillbaka till Mora. Ska jobba här några dagar och sedan köra resten av sakerna till Östersund. Det ser ut som ett bombnedslag här i lägenheten så vi får väl se hur länge jag står ut... Men här har jag ju iafl både TV och internet.

Sälen

I helgen har jag varit i Sälen på orientering med min hyperhurtiga släkt. Jag hade inte sprungit orientering på 2 år så jag var lite skeptisk men de lyckades övertala mig att vara med på lördagen. Jag sprang direktanmälan då tävlingen gick i fin öppen tallskog i Rörbäcksnäs. Gick ganska bra. Missade bara lite på 2 kontroller.
Nästan så att jag fick lust att springa fler tävlingar men just därför sprang jag inte idag. Vill behålla suget ett tag till.

image27
Brorsan hade fixat fint boende. Lyxstuga i Lindvallen (14 sängar,
4 badrum, relaxavdelning, m.m.) Inte direkt trångt fastän vi var 11 stycken.


image28
Hela gänget samlat (nästan)

Orientering är en ganska avstressande tillställning. Före och efter man springer så finns det inte så mycket annat att göra än att bara ta det lugnt och vara social.  

image29
Igår kväll åkte vi en sväng och tittade på nya hus på Sälenfjällens
"gräddhyllor". Det finns snuskigt rika människor. Vissa hus vill man ju baara HA!


Nu är jag tillbaka i Mora. Vilat framför TV:n ett tag. Nu ska jag åka till brorsan och låna några flyttkartonger.

KRAM