Johan kan själv

Jaa så är det faktiskt. Han vill inte ha hjälp med något.... förrän det är försent.

Idag har jag börjat packa inför flytten. Plockade ur bokhyllan och sedan skulle jag montera isär den. Den var för stor för att jag skulle kunna lägga omkull den själv så jag försökte montera isär den stående. Gissa om det gick bra... Den föll som ett korthus.... Men klarade sig ganska bra ändå. Bara några hyllor som pajjade.

Bara en dag kvar till helg... men jag tjuvstartade helgen redan idag med afterwork. Lammfärsspett, vin och en öl blev det oxå! Gott, gott.

Till helgen är inget bestämt. Kanske blir det orientering i Sälen.

Midsommardagen

Grillning hos Hedh var det som gällde. Väldigt tevlig tillställning och kanon god mat.
Tack Joakim & Anna!
image23
Grillmästern

image24
Boberg vann ölhävartävlingen

image25
Robban och Uffe var på topp hela kvällen

image26
Sånt här drag redan på förfesten....

Moraparken var också riktigt lyckat. Liksom efterfesten på tuvan.

Kram på er

Midsommarafton

I torsdags kväll åkte jag upp till stugan i Grönklitt. Mamma, pappa, brorsan o Elin var där. Vi gick en promenad kring parken och tittade på björnarna. Sedan grillade vi kyckling. Mumsigt värre.

Eftersom jag inte hann komma på någon undanflykt till att inte vara med på Kajtén så stod jag på startlinjen vi Tallhed kl 11:00. Jag startade bra och efter 1km står mamma och hejjar ... -Du springer alldeles för fort Johan! Kul att höra det då men de var nog sant. Men loppet gick riktigt bra och efteråt var det riktigt skönt.

Lunch i Grönklitt med sill o lax och sedan tårta. Efter det rullade jag ner till Mora för midsommarfirande.

image19

Letade på Assar & Kämpe och drog sedan till Göring för att titta på "resning" som förra året. Vi bestämde att göra detta till en tradition.

Kommunalrådet höll tal och det är något jag kommer minnas länge. Han pratade om att majstången är en fallossymbol och om att Älska i ute det gröna. Han avslutade med att be alla gå hem och Älska i natt för att vi behöver bli fler i Mora.  

image22

Efter mycket om och men så fick de slutligen upp den.

image21

Efter det drog vi hem till Hinken som hade besök av två norskar.

Jobb

De senaste dagarna har det varit mest jobb. Igår var jag i Vansbro och idag på byggmöte i Sveg. Kul att få vara ute i verkligheten och se att det händer saker.

Imorn ska jag förhoppningsvis sluta tidigare och ladda för midsommar. En sväng på den gröna butiken är planerat och sedan åker jag till Grönklitt och blir matad av mamma. På midsommarafton ska jag nog springa Orsakajtén om jag inte hinner hitta på någon bättre undanflykt än att jag är dåligt tränad.... 

Vad som händer på midsommaraftons kväll får man se... På midsommardan blir det 25-års kalas för Jocke i Vinäs och sedan förmodligen en sväng på MoraParken. Undrar bara när man måste vara där för att komma in nu när det inte är något förköp....

Trevlig midsommar på er 

Storvätteshågna

När Lenita o Andrea dragit iväg mot Europa med cyklarna kände jag att jag också ville ut på äventyr. Jag packade ryggsäcken och drog med Saaben mot fjällen. Bestämde mig för att bestiga Dalarnas högsta berg innan jag flyttar till Jämtland.
image18
Turen blev 26km

image13
Bitvis låg det ganska mycket snö kvar. På ett ställe
försvann jag till midjan och höll inte på att ta mig upp.


image14
Toppen är nådd och kameran får vara vittnet på att jag varit där

image15
Tältade på toppen vid en liten sjö.
image16
Soligt, myggfritt och vindstilla. Kan det bli bättre? 

image17
Påvägen hem idag svängde jag förbi Tränslet. Ojoj vad stor
dammen är (120m hög). Om denna brisetr spolas halva Dalarna bort.

Påväg

Nu har de tagit sig iväg. Lördagen den 16 juni kl 12.00 gav de
sig iväg från Mora på cykelturen som de så länga pratat om.
Lycka till!
image10
Lenita & Andrea

image11
Såhär ser riktiga cykelturister ut

image12
Jah bjöd på grillspett som avskeds middag.

Skolavslutning

I torsdags skrev jag sista tentan. Såå jävla skönt. Den är ninte rättad än men det kändes ok. Bara att hoppas att läraren tycker lika.

På torsdag kväll fick jag nästan lite panik. Hade ingenting att göra, blev alldeles rastlös! Tog racern och cyklade en sväng i Mora. Det var roligt för jag träffade massor av bekanta som verkade känna lika. Träffade Buckas&Maria, Pär&Elin, Erik&Maria.

Niklas har fick en dotter i torsdags. Grattis! Grattis! Han har fastnat rejält: Volvokombi, radhus och unge...

Igår var jag till Orsa på skolavslutning. När jag berättade det för Ulf började han skratta. Han trodde att jag var på studenternas avslutning... Men riktigt så desperat är jag inte. Hehe... Jag var istället hemma hos en av mina skolkompisar och grillade, spelade kubb, badade badtunna och sjöng allsång. Trevligt, trevligt.

Ikväll blir det kalas igen. Sedan ska jag ta tag i mitt liv. Börja planera flytten till Östersund på allvar.

Kram

Spurtpluggande

Idag var det tänkt att jag skulle göra slutspurten på pluggandet. Sista tentan imorgon kl 09:00. Men värmen har gjort hjärnan dåsig och allt annat har varit mer lockande än att plugga. Jag har cyklat en sväng, diskat, ätit glass, rensat skrivbordslådor, och jobbat en stund.
Hmm hur ska det gå imorgon. Bara att hålla tummarna eller ska jag plugga hela natten?
 image9 
Nationaldag är det också. Hur ska man fira den då? Tänk om man ändå vore norsk. Då skulle det vara glasklart. Bara att sup o skrika så mycket man orkar!

Turbo

Har man en gång kört en bil med turbo så är det inte lika roligt att köra en "vanlig" bil längre. Jag har kommit på att detta även gäller kondition. Har man engång haft en kropp som orkar nästan hur mycket som helst är det inte så roligt när det tar emot i uppförsbackarna. Jag vill ha tillbaka min gamla ork... men jag är nog inte beredd att lägga ner så mycket tid och möda på det som det krävs.... 

Solen skiner men jag har mest suttit inne och pluggat i helgen. Ganska tragiskt... men på torsdag är det förhoppningsvis över.

Har hunnit med att sova en hel del i helgen oxå. Grymt sköönt.

Kram